Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 123/125 

Hoogste punt nieuwbouw Bredero en ROCvA

Op 8 juli bereikte de nieuwbouw van het schoolcomplex voor de scholen Bredero Mavo en MBO college Noord (ROCvA) het hoogste punt. Dit werd gevierd met alle bouwmedewerkers van bouwbedrijf De Nijs, medewerkers van Bredero Mavo en MBO college Noord. Het schoolcomplex met commerciële ruimte wordt gebouwd achter het stadsdeelkantoor in het CAN-gebied in Amsterdam-Noord.

Hoogste punt
Het schoolgebouw wordt een bijzonder gebouw op een bijzondere plek. Het wordt één van de publiekstrekkers van het geheel vernieuwde Centrumgebied Amsterdam-Noord (CAN). Het wordt gebouwd achter het stadsdeelkantoor bij het eindpunt van de Noord-Zuidlijn en zal in maart 2012 opgeleverd worden. Daarna zullen Bredero Mavo en MBO college Noord er hun intrek nemen, zodat met ingang van schooljaar 2012-2013 gestart kan worden met het opleidingenaanbod van breed, kwaliteitsonderwijs op vmbo en mbo niveau. Met het vmbo en mbo onder één dak worden doorlopende leerlijnen mogelijk.

Bredero Mavo
Bredero Mavo is nu nog, samen met het Bredero Lyceum, gevestigd op de Buiksloterweg in Amsterdam-Noord. Bredero Mavo biedt de vmbo theoretische leerweg aan met alle profielen en is enige aanbieder in Noord-Holland van het examenvak ICT. In het nieuwe gebouw wordt het mogelijk om met name het profiel Techniek en het vak ICT nog meer te versterken, vanwege de extra ruimte en moderne faciliteiten die aansluiten op de hedendaagse ontwikkelingen en behoeftes in het onderwijs. Daar waar mogelijk zal aansluiting gezocht worden met het mbo-aanbod van het ROC van Amsterdam.

ROC van Amsterdam
In MBO college Noord worden vooral opleidingen op niveau 3 en 4 aangeboden in de richtingen Bouw en Infra, Installatietechniek, Zorg en Welzijn, Media en Reclame College, Facilitaire dienstverlening, Handel en Ondernemen, Management, Economie en Recht, HRM en Administratie. Iedere richting krijgt een eigen ‘thuis’ in het gebouw, een kleinschalige plek waar studenten en docenten elkaar kennen en zich prettig voelen. Het gebouw biedt ruimte voor buurtfuncties en ondernemingen die intensief samenwerken met het onderwijs. Zo worden praktijk en onderwijs goed op elkaar afgestemd en komen studenten actief in aanraking met de maatschappij. Bijzonder is het Bouwlab. Dit is een inspirerende ontmoetingsplaats voor de bouw en infrawereld en studenten.