Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 91/126 

Filmopname At Your School

Vrijdag 29 maart hebben de leerlingen van de derde klassen meegedaan aan het filmproject 'At Your School'. Dit was in het kader van het vak CKV. In verschillende blokken gingen de leerlingen voorafgaand aan de opnames aan de slag met workshops: spel, audiovisueel of animatie.

Wat leuk is om te weten is dat de originele film, die als basis dient voor andere producties, is opgenomen op onze oude schoollocatie, namelijk op de Buiksloterweg.
At Your School (scenario en regie Dick van den Heuvel) is een gijzelingsdrama dat zich afspeelt op school: de controversiële lesmethode van een docent leidt tot een reeks dramatische gebeurtenissen, waarna leerlingen het recht in eigen hand nemen. De trailer en making of vind je op de website www.atyourschool.nl. En wat maakt deze film nou precies zo’n bijzonder schoolproject? In At Your School spelen niet alleen professionele acteurs als Genio de Groot (uit o.a. Het Zakmes) en Sergio Hasselbaink (uit o.a. Sonny Boy).
Ook onze leerlingen krijgen de kans om in de film mee te spelen.

Tijdens workshops voor en achter de camera maakten de leerlingen zelf opnames, animaties of speelden een belangrijke rol in de film. Tijdens de spelworkshop gingen we middels speloefeningen in op thema’s uit de film, en namen we met de leerlingen in kleine groepjes scènes op in het opnamelokaal. In de audiovisuele workshops leerden ze de basisprincipes van filmen: hoe is een scène opgebouwd, welke soorten shots bestaan er, welke camerastandpunten kun je gebruiken. Hiermee gingen ze zelf actief aan de slag, door in groepjes een eigen scène te filmen. In de animatieworkshop gingen de leerlingen de titel- en aftitelinganimatie maken. Dit deden ze op de iPad.

De fragmenten die met en door de leerlingen zijn opgenomen, monteren we later in de bestaande film. Samen vormt het een geheel. De première van de eigen versie van At Your School kan worden vertoont op school of in een bioscoop. Zo'n productie moet gevierd worden, daarom gaan we op zoek naar een mooie locatie om de première van onze eigen versie te bekijken.

Nieuwsgiering geworden? Bekijk hier dan alvast een spannende scène van de promo van onze versie van At Your School met onze schoolleider in de hoofdrol.