Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 66/122 

Leerlingen Bredero Mavo helpen bij invullen belasting

In de maanden februari en maart kunt u wederom uw aangifte gratis laten controleren op teruggave van belastinggeld. Leerlingen van de Bredero Mavo en studenten van het ROC van Amsterdam worden in het kader van hun studie hier speciaal voor ingezet om buurtbewoners in Amsterdam-Noord te helpen.

Belastingteruggave
Voor het zevende opvolgende jaar helpen leerlingen buurtbewoners in Amsterdam-Noord met het doen van de belastingaangifte. In de media verschenen allerlei berichten over de gevolgen van de veranderingen bij de belastingdienst voor burgers. In een gezamenlijk project van Bredero Mavo (vmbo-t) en ROC van Amsterdam (mbo) zijn leerlingen en studenten speciaal hiervoor opgeleid. Zij zullen, onder begeleiding van docenten, hun opgedane kennis in de praktijk toepassen op een manier waarmee mensen uit o.a. de buurt geholpen kunnen worden. In samenwerking met het Leefkringhuis worden ook mensen hiervoor benaderd.

Beperkt aantal plekken
In de maanden februari en maart kunnen – onder begeleiding van docenten - de belastingaangiftes gratis ingevuld worden door de leerlingen en studenten. Sinds 2008 zijn leerlingen al op kleine schaal actief bezig met het doen van deze belastingaangiftes. Vanwege succes en toegenomen belangstelling is dit project uitgebreid. Doch, gezien het aantal beperkte plaatsen, dient u wel tijdig een afspraak te maken.

Afspraak maken
U kunt hiervoor terecht in het Contactpunt in de passage van het nieuwe schoolgebouw van Bredero Mavo en ROC van Amsterdam aan Gare du Nord 5 te Amsterdam-Noord (naast het stadsdeelkantoor). U kunt op maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren contact opnemen via telefoonnummer (06) 159 017 65 of m.verhoeven@brederomavo.vova.nl voor het maken van een afspraak. Op uw afspraak dient u uw DigiD-gegevens en jaaropgave(n) mee te nemen. De leerlingen en studenten kunnen, indien nodig, voor u een DigiD aanvragen. Ga voor een indruk van dit project naar: belastingformulieren 2014. Voor de folder klik hier.