Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 69/122 

Bredero Mavo voetbalt voor Serious Request

Leerlingen en docenten van onze school hebben 20 december tegen elkaar gevoetbald in sporthal Elzenhagen voor Serious Request. Het is voor het eerst dat wij het jaarlijkse voetbalwedstrijd koppelen aan een goed doel. Serious Request is georganiseerd door radiozender 3FM. Met de voetbalwedstrijd is €143 opgehaald. Dit bedrag gaat naar het huidige project van Serious Request om kindersterfte tegen te gaan.

Wedstrijd
Het jaarlijkse voetbalfestijn van de Bredero Mavo heeft hiermee dit jaar extra betekenis gekregen. Onder aanmoediging van veel mede-leerlingen wonnen de leerlingen de vriendschappelijke wedstrijd met ruime cijfers van hun docenten.

Serious Request
Het programma Serious Request zet zich middels het glazen huis al sinds 2004 in voor het Rode Kruis. Drie radio dj’s sluiten zich vrijwillig op in dit glazen huis en draaien vervolgens – op een nuchtere maag – de week voor kerst aangevraagde plaatjes voor geld. Al het geld gaat rechtstreeks naar het Rode Kruis en Bredero Mavo wil graag zijn steentje bijdragen. De school zal het bedrag naar het glazen huis brengen en heeft zich officieel bij Serious Request aangemeld. Bredero Mavo heeft besloten voortaan ieder jaar de traditionele voetbalwedstrijd te gaan spelen voor Serious Request en kijkt uit naar volgend jaar.