Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 76/122 

De Bekijk 't VMBO Filmschool

In samenwerking met kunstaanbieder Bekijk 't starten we dit schooljaar met een gloednieuw project: de Bekijk ’t VMBO Filmschool! De komende twee jaar ontwikkelen we samen hoe deze filmschool eruit gaat zien.

Gedurende dit project krijgen de leerlingen zes keer een projectweek, drie projectweken in klas 1 en drie projectweken in klas 2. Professionele scenarioschrijvers, regisseurs, acteurs en filmmakers gaan in het eerste jaar de leerlingen een gedegen basis geven in het filmvak en begeleiden hen bij het maken van een eigen film. Ook zijn enkele docenten intensief bij het project betrokken, om het mogelijk te maken op langere termijn met het project verder te kunnen gaan.

We werken al enige jaren samen met Bekijk 't. Deze organisatie heeft bijvoorbeeld met onze leerlingen ook de film “At your school” gemaakt die we met de derdeklassers in de projectweek voor de vakantie in het filmmuseum Eye hebben bekeken. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, dat samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds een subsidie beschikbaar stelt voor Cultuureducatie in het VMBO.