Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolnieuws

 69/132 

Dagje lesgeven tijdens Nationale Onderwijsweek

Tijdens de Nationale Onderwijsweek werd onze school bezocht door Annette van Walt Meijer, manager bij uitgeverij ThiemeMeulenhoff. Zij gaf een gastles aan onze derdeklassers over onder andere LOB en onderwijsinnovatie.

De gastlessen gingen over haar loopbaan en dagelijks werk als ondernemer, maar ook over de dromen en talenten van de leerlingen en hoe leren leuker en interessanter kan worden. Met deze actie geven Dagjelesgeven en ThiemeMeulenhoff invulling aan het motto van de Onderwijsweek: ‘beter samen’.

Eric Razenberg, topman ThiemeMeulenhoff: ‘ThiemeMeulenhoff staat voor samen leren vernieuwen. Samen met scholen, maar ook samen met partners als Stichting Dagjelesgeven.’
Dagjelesgeven bemiddelt gastdocenten uit het bedrijfsleven en andere beroepssectoren die op verschillende manieren een bijdrage kunnen leveren aan het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld bij loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB) of als aanvulling op de vaklessen.

Annette van Walt Meijer: ‘Ik vond het heel mooi om te zien welke talenten er op die school rondlopen: een sneakers-ontwerper in de notendop, een kok, een jeugdhulpverlener, …’

Ondernemende school
De gastlessen over ondernemen en onderwijs zijn een voorproefje van de pilot De Ondernemende School van Dagjelesgeven. In dit lesprogramma leren leerlingen met behulp van externe professionals in ongeveer acht weken een onderneming opzetten. Monica Hooplot van het Kennemer College: ‘De Ondernemende School sluit goed aan op ons programma gepersonaliseerd leren. Hier staat de verbinding tussen school en praktijk centraal.’ De Ondernemende School start in januari op vijf scholen en wordt mogelijk gemaakt door steun van EY, SNS Reaal Fonds en ThiemeMeulenhoff. 

De Bredero Mavo is uiteraard al een ondernemende school, met onder andere het project 'Het Ondernemingsplan' waarbij leerlingen met behulp van coaches uit het bedrijfsleven en uit het MBO een eigen onderneming starten en uitvoeren.

Stichting Dagjelesgeven is in 2011 opgericht door Joost Borsboom en Femke Zwaal om de brug te slaan tussen school en praktijk. Het doel is om jongeren in contact te brengen met mensen uit verschillende werkvelden en te inspireren voor hun profiel-, studie- en beroepskeuze. De stichting beschikt over zo’n 500 vrijwillige gastdocenten uit allerlei beroepsgroepen en bemiddelt scholen uit heel Nederland.

Voor meer informatie: www.dagjelesgeven.nl