Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

volgende paginavorige paginaterug naar dashboardSchoolgids

 3/35 

2. Even voorstellen

De Bredero Mavo is een openbare school met mavo/havo klassen en tweetalig onderwijs. De school telt ongeveer 390 leerlingen en is gevestigd in een kleurrijk schoolgebouw midden in het centrum van Amsterdam-Noord. De school biedt een inspirerende en dynamische plek die volop in beweging is In ons onderwijs draait alles om communiceren en ondernemen: samenwerken, netwerken, presenteren, creativiteit ontwikkelen en mediavaardigheden aanleren. Bredero Mavo staat midden in de samenleving: wij gaan verbindingen aan met de buurt, bedrijven en bewoners. Wij vinden een goede schooltijd belangrijk. Op school maak je vrienden, je oefent er je sociale vaardigheden , je doet er kennis op, leert er vreemde talen en andere vakken en vaardigheden, je ontdekt er jezelf en je groeit richting volwassenheid. De herinneringen aan je schooltijd gaan dan ook je leven lang mee.

Leerlingen kunnen ervoor kiezen om tweetalig onderwijs te volgen (TTO). Een deel van de vakken wordt dan in het Engels gegeven. Naast de regulieren vakken kunnen leerlingen eindexamen doen in een aantal extra vakken: ICT, Media & Design, tekenen en sport (LO2).

De niveau 4-opleidingen van MBO College Noord zitten in hetzelfde gebouw. Door de goede samenwerking sluit het onderwijs naadloos aan. Je kunt via de Bredero Mavo ook je havodiploma behalen en doorstromen naar het hbo.

De Bredero Mavo heeft een positief pedagogisch klimaat. Onze school is een inspirerende en dynamische school, volop in beweging. Leerlingen voelen zich hier veilig. Via scholenopdekaart.nl kun je zien hoe onze scores zijn op het gebied van doorstroom, het examen en veel meer. Ook is hier het oordeel van de Onderwijsinspectie te vinden. In het examenjaar 2017 hadden we een slagingspercentrage van 94%. In 2016 hadden we een slagingspercentage van 99% en in het examenjaar 2015 zelfs 100%!