Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSchoolinfo

De ondernemende school

Vanuit ons nieuwe Contact Punt voor de buurt, gesitueerd in de passage van het nieuwe gebouw, werken wij aan onze ambitie om ondernemend leren vorm te geven. Dit doen we samen met de mbo-opleidingen in het gebouw.

In de bovenbouw (3e en 4e klassen) van de Bredero Mavo wordt veel aandacht besteed aan ondernemen. Het stimuleren van ondernemend gedrag bij leerlingen zorgt voor een betere aansluiting op de vervolgopleidingen. Ook bereiden de leerlingen zich via de projecten voor op dit onderwerp voor het examen. Voorbeelden van projecten op het vlak van het ondernemen zijn: Het ondernemingsplan en het invullen van belastingformulieren voor buurtbewoners.

Het ondernemingsplan
Leerlingen uit de 3e klassen krijgen de opdracht om een onderneming te starten waarbij alle onderdelen van het echte ondernemen moeten worden doorlopen.
Onderdelen van het ondernemen waar de leerlingen mee te maken krijgen zijn:

  • het opstellen van een ondernemingsplan
  • het uitvoeren van een marktonderzoek
  • het maken van een reclamespot
  • het doen van een kredietaanvraag bij de bank
  • het daadwerkelijk verkopen van producten
  • het maken van een overzicht van de kosten en opbrengsten

Uiteindelijk wordt het project afgesloten met een eindpresentatie waarin alle onderdelen van het ondernemen terug komen. De presentatie wordt beoordeeld door professionals uit het bedrijfsleven (ondernemers en bankmedewerkers).

 
   

Foto: Ondernemingsplan-certificaten worden verstrekt aan leerlingen door de portefeuillehouder Onderwijs mevr. C. van Berkum van het Stadsdeel Noord.

 

Het invullen van belastingformulieren voor buurtbewoners
Leerlingen van de 4e klassen met de sector economie vullen onder begeleiding van docenten in de maanden februari en maart belastingformulieren in voor buurtbewoners. Buurtbewoners kunnen een afspraak maken bij het Contact Punt. Het invullen is gratis en geheel vrijblijvend. Voor de leerlingen is het een praktische oefening die aansluit op de examenstof economie.

Benieuwd naar hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje.