Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer in de disclaimer. akkoord

 

Menu

terug naar dashboardterug naar vorige paginaSportklas

Wat is de sportklas?

Ben je een echte teamspeler en wil je boven jezelf uitstijgen? Durf je je eigen grenzen te verleggen? Dan is de Bredero Mavo Sportklas echt iets voor jou!

Bredero Mavo Sportklas
De Bredero Mavo Sportklas start in klas 1 of 3. Je doet officieel examen in het vak LO2. Behalve het deelnemen aan sportactiviteiten werk je aan speciale vaardigheden, zoals samenwerken, organiseren en leiding geven.

Je gaat aan de slag met je eigen doelen en competenties. Dit houd je bij in het portfolio, bij ons ook wel 'sportfolio' genoemd. De sportklas biedt een goede aansluiting op de vervolgopleidingen Sport en Bewegen, Beveiliging of Defensie in het mbo.

Op locatie
Behalve de sportlessen op school zijn er ook sportactiviteiten op locatie. De belangrijkste zijn de Ardennenweek en wintersportweek, maar ook een golfclinic, zwemmen of atletiek staan op het programma.

Ardennenweek
In het derde leerjaar ga je op survivalkamp tijdens de Ardennenweek. Hier word je uitgedaagd met sporten zoals abseilen, boogschieten en mountainbiken.

Wintersportweek
De wintersportweek is een vast onderdeel van onze sportklas. Hier leer je de fijne kneepjes van het snowboarden of skiën.

Aantal uren sport
In de Sportklas krijg je meer uren sport. Zie het overzicht voor het aantal uren sport in totaal bij ons op school.

vakken (afkorting)eerste leerjaartweede leerjaarderde leerjaarvierde leerjaar
 (mavo/havo)(mavo/havo)  
Lichamelijke opvoeding (lo) 4 3 2 2
Lichamelijke opvoeding 2 (lo2/sportklas) 4 4 2 4
Totaal Sportklas + LO: 8 7 4 6

Deelname
Voor deelname aan de sportklas moet je voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk: 
• Je slaagt voor de intake en de sporttest (voor klas 3, het examenvak LO2).
• Je beschikt over een fiets.
• Je gaat mee met de Ardennenweek.
• Je gaat minimaal één keer mee met de wintersportweek.
• Na betaling van de financiële bijdrage van € 125,- word je officieel geplaatst. Dit is het bedrag dat voor ieder leerjaar sportklas moet worden betaald.

Aanmelden
Wil jij komend schooljaar deelnemen aan de sportklas? Stuur dan een e-mail naar: info@brederomavo.vova.nl of neem contact op via 020-57 97 230.